top

Horari: De dilluns a dissabte: 13h-00h.
Diumenge: 13h-19h

XIX

Història

L'arquitectura del bon gust
A la primera meitat de segle XIX Josep Xifré, un poderós home de negocis, va fer construir els anomenats "Porxos de’n Xifré" al Passeig Isabel II de Barcelona. El seu bon gust parisenc va fer que volgués reproduir una construcció similar a les que es trobaven a les places de la capital francesa i en concret els emblemàtics porxos de la Rue de Rivoli. En aquest increïble enclavament va instal·lar el seu domicili i un gran cafè de luxe amb 7 portes d'entrada. L'inici d'una llegenda de la gastronomia.

1836

Història

Un punt de partida, un punt de trobada
Per dirigir el cafè, Josep Xifré, va buscar un restaurador de prestigi, Josep Cuyàs i va inaugurar el "Cafè de les 7 Portes" l’any 1836. Posteriorment Joan Biscamps va assumir la direcció i més tard ho va fer Bertomeu Grau. El 1929 el negoci s'expandeix amb el lideratge del Xef Morera, convertint-se en el "Restaurant de les 7 Portes". És en aquest moment, quan es comença a cuinar un ambient afí al món intel·lectual i artístic que passarà a formar part de la identitat del local.

1940

Història

La Família Parellada, l'inici d'una època històrica
A principis dels anys 40, el Xef Morera va voler traspassar el negoci i el 1942 un grup de comerciants de la Llotja, clients habituals de l'establiment, convencen el propietari de la mítica Fonda Europa de Granollers i membre d'una de les més prestigioses nissagues de restauradors i fondistes de Catalunya des de 1771, perquè adquireixi el restaurant. Es tracta de Paco Parellada, que amb la seva filla Carme Parellada i el seu gendre Joan Solé, dirigiran una de les èpoques més àlgides de al Restaurant 7 Portes.

1945

Història

Una porta oberta a la nova cuina
Les suculentes paelles i una gran varietat de receptes tradicionals catalanes, com els pèsols "ofegats", les sarsueles i altres invencions pròpies com el "pijama" (que Paco Parellada va crear a partir del Peach Melba d'Escoffier), van convertir el restaurant en un aparador de la cuina popular i en un dels més mítics de Catalunya.

1980

Història

Una història gastronòmica sense fi
El 1980 Francesc Solé Parellada pren el relleu en la direcció del restaurant; una generació més que continua la tradició de més de 300 anys de la família Parellada. D'aquesta manera, dóna continuïtat als valors de bon servei a client, generositat i bona cuina, que tant va predicar el seu avi, el cèlebre Paco Parellada, un dels grans referents gastronòmics de Catalunya.
No és fàcil mantenir l'èxit d'un establiment emblemàtic i centenari, encara que gràcies a la flexibilitat dels diferents propietaris, ha aconseguit adaptar-se a totes les circumstàncies des dels seus inicis fins avui.
L'any 2020 ha estat una fita en la història del restaurant donades les circumstàncies que ens envolten. El Restaurant 7 Portes segueix treballant cada dia per mantenir la seva excel·lència gastronòmica i vocació de servei, adaptant-se a les noves circumstàncies, també de transformació digital, amb la seguretat de mantenir la confiança i complicitat dels seus clients i continuar molts grans moments que encara estan per venir.

XIX
hero-nav
1836
hero-nav
1940
hero-nav
1945
hero-nav
1980
hero-nav

01 08

Pg. Isabel II, 14. 08003, Barcelona. reserves@7portes.com

El nostre Llegat

Al llarg dels nostres 185 anys d'història hem estat afortunats de viure nombroses anècdotes al costat dels artistes més il·lustres del moment que freqüentaven el nostre restaurant, com la dels cafès que ens va deixar a deure el mestre Picasso quan estudiava a l'Escola de Belles Arts , o Miró que s'inspirava en els plats per compondre la seva obra.
Tots ells, han format una petita pinacoteca que us convidem a descobrir.

El floriment artístic del XIX

1839-1919

Modest Urgell

autor

No era un simbolista més. Hi ha quelcom fascinador i radical en l’austeritat de les seves composicions, com va descobrir Joan Miró, que va manifestar la seva profunda admiració envers el pintor. La malenconia de les seves postes de sol ens parla del pas de la vida, però també de la bellesa que es troba en els indrets més humils i ens convida a la serenitat.

autor-image
1838-1874

Marià Fortuny

autor

Va ser un orientalista atrevit per la seva pinzellada lliure i el seu luminisme intens. Delicat evocador de la bellesa refinada i exòtica, viva i llegendària del Magrib tradicional, ens mostra un personatge de delicada noblesa i poètic dandisme. Fortuny fou una celebritat internacional a la seva època i la seva genialitat inspirava Dalí, que afirmà en una ocasió: “Prim, Gaudí, Fortuny són de Reus; jo també”.

autor-image
1852-1934

Arcadi Mas i Fondevila

autor

La poesia intensa d’un modest racó de camp, serè i exuberant alhora, es fa possible gràcies a la vibració de la pinzellada i la subtilesa de llums i ombres. Pintor sensual i dinàmic, va ser un dels pilars de l’anomenada Escola de Sitges, que anticiparia l’esclat del Modernisme a aquesta localitat.

autor-image

La Il·lustració catalana, ironía i tendresa

Les il·lustracions de L’Esquetlla de la Torratxa o la Campana de Gràcia, deganes de la premsa satírico-crítica a Catalunya, demostren la importància de la il·lustració i la caricatura com a art de l’enginy, la denúncia, el retrat social o el plaer de l’entreteniment. Ben inserida al nostre restaurant, tantes vegades lloc de conversa intel·ligent i mordaç, aquesta ben nodrida col·lecció fa un viatge per tipus i costums passats i presents, gràcies al sentimentalisme de Junceda, la gràcia de Cornet o el costumisme de Benejam.

Un altre vessant del dibuix és la representada per l’elegància mundana d’un Florit o del Déco de Penagos. Més endavant, Cesc o Montesol representen una continuïtat d’aquesta sensibilitat fins als nostres dies. Destaca també la presència de Mariscal i el seu Cobi, la mascota que va sorgir precisament del 7 Portes, quan el seu autor, sucant el dit en una copa de vi, va dibuixar-la per primera vegada en un tovalló del Restaurant.

1880-1966

Ricard Opisso

autor

És una figura mítica del dibuix català. Des de la seva participació a les trobades dels Quatre Gats fins a les seves vinyetes humorístiques, Opisso feu de la sornegueria un art traçat amb inventiva i agilitat. Era admirada la seva gràcia en la captació de la dona, com la d’aquesta viatgera amoïnada, antecedent local de les pin-up, amb un glamour matisat per la ironia.

autor-image
1864-1927

Ramon Miró

autor

Més enllà dels noms més coneguts, la col·lecció ens serveix per redescobrir la qualitat de dibuixants com R. Miró, que treu el millor de si mateix als anuncis publicitaris, com un reclam sorprenent per la seva modernitat i enginy gràfic, on la pluja fa aparèixer la publicitat i esdevé símbol de la seva presència indefugible.

autor-image

Entrada de l'art contemporani

Des de la presència protectora de Picasso, l’art contemporani ha tingut sempre el seu lloc al 7 Portes, a l’atzar de les troballes i les afinitats. Les aquarel·les suculentes de Francesc Artigau, pioner de la Nova Figuració, i el realisme de Letícia Feduchi conviuen amb l’abstracció geomètrica d’Adolfo Estrada o Andreu Alfaro. Mirant la signatura d’obres disperses, descobrim la presència de diversos arquitectes, com Federico Correa o Montse Ribas. Trobem també un bodegó de l’inconfusible Nazario, capaç de passar de l’underground a l’art culte.

1881-1973

Pablo Picasso

autor


autor-image
1923-2012

Antoni Tàpies

autor

Ha representat la continuïtat de l’esperit de recerca exigent de Joan Miró amb un fort sentit de responsabilitat cívica. Els seus cartells i litografies, de qualitats plàstiques pròpies, volen recollir símbols i valors útils per a la comunitat, com l’homenatge als mestres de la cultura.

autor-image
1935-2020

Christo Vladimirov

autor

S’ha fet cèlebre per les seves intervencions a gran escala embolicant grans monuments, com el Pont-Neuf de París, o travessant grandiosos paratges naturals amb sumptuoses cortines. A Barcelona ha presentat dos projectes: embolicar l’estàtua de Colom i la font de la Plaça d’Espanya de Josep Maria Jujol. Malgrat que no s’han portat a terme, els seus dibuixos i plànols testimonien la força poètica del seu procediment. La seva paradoxa és que amagar pot servir per mostrar i veure amb ulls nous i fascinats el paisatge familiar.

autor-image

Memorabilia: documents sobre el 7 Portes

Sabíeu que Miró conservava a la seva biblioteca l’Auca de les 7 Portes? Ens agrada preservar aquells papers que tenen un valor sentimental, que ens serveixen per viatjar en el temps. La nostra col·lecció permet retrobar una nostàlgia gens melangiosa, sinó joiosa i divertida: documents publicitaris; els entranyables Contes de Calleja que es regalaven als infants que visitaven la casa, tradició que encara conservem; els poemes de Just Blanquer, el cambrer poeta...

Les fotografies de Francesc Català-Roca evoquen la fascinadora activitat de la veïna Estació de França.

1929-2020

Milton Glaser

autor

Pare d’una de les icones més populars del disseny gràfic postmodern, el logo d’“I Love NY”. Glaser té una forta vinculació amb Barcelona i és client del restaurant, raó per la qual dissenyà una col·lecció d’etiquetes per a les ampolles de vi commemoratives del 175è aniversari. Va crear un bestiari de faula que evoca la comunió amb la natura i el seus misteris.

autor-image
1953

Perico Pastor

autor

És l’artista que trobat una síntesi entre la tradició del dibuix oriental i l’aquarel·la occidental. De la primera n’extreu la tècnica de l’agilitat meditada i la poètica de la síntesi; de la segona, la frescor fluida i la vivacitat lluminosa. En el Llibre “ Les 7 Portes. Amics i Personatges” trobareu la col·lecció completa dels originals realitzats d’algunes de les figures més rellevants que ens han visitat.

autor-image

Autògrafs:
L’empremta íntima

Deixant de banda el seu valor anecdòtic i sentimental, la col·lecció de dedicatòries del 7 Portes ens ofereix un entretingut fris d’exercicis gràfics: Dalí, Antonio Saura que alça un arc, mentre que Albert Ràfols-Casamada opta per una de les seves evocadores finestres. Sorprèn sovint la desinhibició creativa dels escriptors i els artistes de l’espectacle, com la flor de Gabriel García- Márquez, les vigoroses màscares de Charlton Heston o la timidesa llampant de Woody Allen, reflexada amb la rubrica de la seva signatura molt i molt petita en el centre de la pàgina blanca o la exquisida sensibilitat d’Alexander Fleming.

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Alejandro Amenábar

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Alfredo Kraus

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Antoni Tapies

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Antonio Banderas

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Antonio Saura

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Bo Derek

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Carme Ruscalleda

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Catherine Deneuve

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Charlton Heston

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Charly Rivel

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Fernando Trueba

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Frederic Amat

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Frederic Mompou

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Gabriel García Márquez

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Gorbatxob

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Guinovart

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Harrison Ford Calista Flockhart

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Jack Black

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Jerry Lewis

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Josep Maria Flotats

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Joan Roca

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Josep Carreras

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Josep Carreras

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Josep Lladonosa

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Josep Tarradellas

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Juan Maria Arzak

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Lauren Bacall

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Lou Reed

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Luis Berlanga

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Marcelo Mastroianni

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Margaux Hemingway

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Maria Girona

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Michael Douglas

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Antoni Miró

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Montserrat Caballé

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Pedro Almodovar

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Plácido Domingo

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Rafael Alberti

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Ráfols Casamada

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Robert De Niro

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Sigourney Weaver

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Woody Allen

Llibre de visites

Pintors, cantants, cineastes i escriptors.

Intel·lectuals i artistes reconeguts d’arreu del món han deixat la seva empremta al restaurant i en el nostre llibre de visites. Descobreix-l ’ho.

history

Yoko Ono

01 08

Botiga 7 Portes

Targetes regal, receptaris històrics, productes gourmet, llibres gastronòmics i fins i tot música. 7 Portes pot acompanyar-te de moltes maneres.

Llibre del Coc – Colección de Recetarios Históricos de Cocina Catalana 7 Portes

20,70€
product